Nieuwe features 2024 - 2025

Share

Bij Lernova verzamelen we op verschillende manieren feedback zoals via onze tevredenheidsenquête, gesprekken in de leraarskamer en de helpdesk. We nemen die feedback heel dankbaar aan en gaan ermee aan de slag. Hierdoor kunnen we volgend schooljaar een aantal nieuwe features introduceren. Hieronder sommen we deze even voor je op.

Leerlingen sneller op de juiste plaats

De bladwijzerfunctie hoeven we je niet meer voor te stellen. Deze functie zit al lang in het platform, maar krijgt nu een interessante update.

Het wordt namelijk mogelijk voor leerkrachten om een bladwijzer in te stellen voor hun leerlingen. Zo komen ze (eventueel zelfs last-minute) op de juiste plaats in de methode of het traject terecht.

 

 

 

Krachtige en gefocuste instructie met de presentatiemodus

De nieuwe presentatiemodus toont één element van de pagina tegelijk zodat leerlingen zich goed kunnen focussen. We deelden onze content op in verschillende delen zodat we de juiste inhoud op elke pagina laten zien.

De trajecten kunnen dus als een diavoorstelling weergegeven worden. Een extra presentatie maken bij onze inhoud is dus niet meer nodig.

 

 

 

Meer overzicht over de les met de trajectnavigatie

Met de trajectnavigatiebalk aan de linkerkant van de pagina, weten leerlingen onmiddellijk waarover de les zal gaan. Ze zien precies waar ze staan in het leertraject en het hoofdstuk. 

 

 

 


Lernova BLACK educatieve uitgeverij2_Standaard-01Benieuwd naar de mogelijkheden in Lernova? Probeer nu en krijg gratis toegang tot jouw vak!

IK PROBEER NU


 

 

Leerkrachtenhandleiding

In onze leerkrachtenhandleiding kan je heel wat nuttige informatie vinden zoals:

  • Algemene info over bv. de verwachte voorkennis van de leerlingen;
  • didactische principes bij het traject;
  • downloads verzamelen we voortaan ook hier.

 

 

Afdrukken

Vanaf volgend jaar triggert de knop afdrukken niet meer de printfunctie van de browser, maar download je de pagina als een geoptimaliseerde pdf.

 

 

Eerste, beste en laatste score

In de opvolging in de trajecten laten we voortaan niet enkel de laatste score zien, maar ook de eerste en de beste. Dat geeft jou als leerkracht onmiddellijk een beter overzicht over de prestaties van je leerlingen.